En marxa les 17 noves línies de transport públic a la Segarra – HORARIS RUTES ESTARÀS I NUCLIS

Categories: Portada,Premsa

El passat divendres, 17 feb 2017, es va fer a la seu del Consell Comarcal de la Segarra, la presentació de les noves rutes de transport públic de viatgers per la comarca, que va comptar amb la presencia del Sr. Ricard Font, Secretari d’Infraestructures i Mobilitat, del Sr. Pere Padrosa, Director General de Transports i Mobilitat i President del Consell d’Administració de l’ATM de Lleida, de la Sra. Maria Dolors Tella. Directora dels Serveis Territorials a Lleida i Presidenta del Comitè Executiu de l’ATM de Lleida, del Sr. Benjamin Cubillo, Subdirector General de Transport Públic i Mobilitat, del segarrenc Sr. Josep Condal, Cap del Servei Territorial de Transports de Lleida, del Sr. Xavier Cas oliva, President del Consell Comarcal de la Segarra i Alcalde de Guissona,  Alcaldes de tots els municipis de la comarca de la Segarra, del Sr. Samuel de la Fuente, Tècnic responsable de mobilitat de l’ATM de Lleida, de la Sra. Meritxell Macià, Tècnica responsable d’integració tarifària i comunicació de l’ATM de Lleida,  la qual cosa dona una idea de la importància d’aquest projecte, que els representants de la Direcció Gral van qualificar com a pioner a Catalunya, al ser la primera comarca on es porta a terme un servei de transport públic integrat i a la demanda per donar servei a totes les poblacions de la comarca.

La major part del projecte es desenvoluparia gracies i per mitja d’un acord entre totes les administracions implicades, Direcció Gral de Transports, ATM Lleida, Consell Comarcal de la Segarra i la concessió de transport de viatgers V.GC.55, de la qual es titular Cots Alsina

Aquest projecte, té dos objectius principals, l’un es comunicar les poblacions del Nord de la comarca amb Guissona i les del Sud amb Cervera, amb uns horaris que permetin enllaçar per anar a Barcelona o Lleida amb Renfe, Alsina Graells ALSA i La Hispano Igualadina MONBUS, així com un ramal des de Sant Guim de Freixenet fins a La Panadella, per tal que qualsevol persona de qualsevol poble de la comarca pugui anar al matí a Lleida o Barcelona, i quan arribi a l’ultima hora de la tarda, poder tenir un enllaç fins la seva població.

Per una altra part, com a segon objectiu es donar servei a les persones de la Segarra que vulguin anar a o tornar a Guissona o Cervera per comprar, anar al metge, o qualsevol altra gestió.

També hi hauria rutes diàries per enllaçar Cervera i Guissona amb Solsona i Cervera amb Santa Coloma de Queralt.

Per altra banda i forà dels serveis subvencionats per la Direcció General de Transports, aquest nou projecte permetrà, gracies al vist i plau del Departament d’Ensenyament i del Consell Comarcal de la Segarra, que dins les rutes del transport escolar es puguin utilitzar les places sobreres, si es que n’hi ha, la qual cosa dependrà de cada ruta, per donar servei a persones o alumnes que no siguin escolars d’ensenyament obligatori.

L’increment de serveis a disposició de la població de la Segarra, passaria d’uns 1.500 a quai 20.000 serveis anys, i aquest increment es fa evident en tots els àmbits, tant de calendari o dies de serveis, com d’horaris, com amb l’increment de línies i rutes noves que es crearien.

En tots els casos el pagament seria amb preus subvencionats i sistemes de pagament d’ATM Lleida.

El servei a demanda esta pensat per les poblacions i zones on la demanda no permet tenir un servei fix, degut a la falta d’usuaris, i que a pesar d’això puguin gaudir del dret a servei públic de transport de viatges.  En aquest projecte el funcionament seria, que quan una persona d’un poble de la Segarra vulgui utilitzar el servei per anar a Guissona o Cervera, al metge, a comprar o per enllaçar amb Renfe, MONBUS o ALSA, hauria amb Cots Alsina SL, i sol·licitar-ho fins les 12.00 h. del dia feiner anterior, la qual cosa es podrà fer mitjançant telèfon, SMS, Whatsapp o mail, i també es podrà deixar establerta d’una manera fixa i periòdica la freqüència o necessitat d’aquell servei, uns dies u horaris determinats.

També hi hauria un increment de les freqüències des de La Segarra, tant a Lleida com a Barcelona per part dels operadors RENFE, Alsina Graells ALSA i de La Hispano Igualadina MONBUS

Amb la futura implantació de la  “ T Mobilitat ”  a nivell de tot Catalunya, i gracies a l’estar amb aquest projecte totes les poblacions de la comarca dins ATM Lleida, faria que qualsevol persona de qualsevol poble de La Segarra, tindria servei amb la mateixa targeta tant per anar del seu poble a Guissona o Cervera, com per anar a Lleida o Barcelona.

Per totes les parts s’ha volgut remarcar el fet que sense bona sintonia i implicació de totes les parts, no hauria sigut possible aquest gran acord, com  va comentar el Director General “ en aquest cas, s’han alineat els astres “, i hi ha hagut una gran implicació del Consell Comarcal, dels Ajuntaments, de ATM Lleida, de la Direcció Gral de Ports i Transports, així com dels operadors Renfe, MONBUS, ALSA i Cots Alsina.

HORARIS RUTES ESTARÀS I NUCLIS

Horaris_Estaras-nuclis

Tota la informació necessària a www.atmlleida.cat/horaris

Línies a la demanda: com sol·licitar el servei?

Recordeu que aquells serveis identificats com serveis a la demanda, cal sol·licitar-los abans de les 12.00 h del dia anterior (laborable). Només es prestaran si s’han sol·licitat prèviament. Hi ha tres maneres per fer-ho:

 

On puc comprar i recarregar la targeta ATM?

Hi ha 9 punts a la comarca que són els següents. Si coneixeu algun establiment que vulgui oferir el servei de recàrrega que contactin amb mi directament i els trucaré personalment per explicar-los-hi què han de fer.

Guissona: C/ Transpalau, 8 Caixa Rural Guissona i Pl. Bisbe Benlloch, 7 quiosc davant Ajuntament

Cervera: Ajuntament de Cervera: Pl. Major, 1 (OAC); C/ Catalunya, 25  (Llibreria Cucafera); C/ Onze de Setembre, 23 (Cafeteria Onze de Setembre); C/ Santa Anna, 25 (Estanc Minguell) i C/ Victòria, 2 (Estanc Gasol)

Sant Guim de Freixenet: C/ Major, 55  (Cal Forn)

Sant Ramon: Av. Santuari, 1 (Autoservei Vejer)