Dilluns, 11 De Desembre De 2017
Plaįa Major, 1, Estarās - 25214
Telèfon: 973 55 63 40 Fax: 973 55 63 40

20/02/2009

LA FONT DE GĀVER


Foto

La Font de Gāver és un bell racķ tranquil i calmķs d'on neix el riu Siķ i on comenįa la Ruta dels Castells de Siķ.


El Siķ neix a la Font de Gāver, al terme municipal d'Estarās a partir de l'acumulaciķ de les aigües subterrānies i dels petitstorrents de parts més altes que voregen el terme i que esdevenen afluents del riu.

El Siķ sempre ha estat un riu poc conegut, perō malgrat el seu poc cabal és un riu llarg i ha esdevingut un espai de frontera en la histōria d'aquestes terres, com també un espai geogrāfic comú de comunicaciķ social, cultural i econōmica seguint una forma longitudinal entre els pobles respecte al riu.

Els castells de frontera, als segles X, XI i XII, van representar una autčntica xarxa defensiva del territori. El Siķ neix a Gāver, a l'Alta Segarra, agafant fins i tot aigües de l'alta Anoia (Segarra histōrica), travessa la Segarra, l'Urgell i la Noguera i desemboca a l'altura de Balaguer. Té aproximadament uns 70 km de recorregut.

El riu Siķ ens determinarā, doncs, un recorregut temātic com és la Ruta dels Castells de Siķ que coincideix plenament amb les línies de frontera que es creen a la Marca Superior cap al final del segle X i comenįament del XI i que dibuixen un paisatge histōric i monumental molt característic.


Informació addicional :


Cercador

Ajuntament
Totes les administracions

Destacats

Mapa Web