Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Concert de Nadales a l'interior de l’església de Sant Jaume

L'acte, emmarcat dins el cicle de concerts d’hivern “Vida a les Esglésies”, va estar organitzat per la regidoria de Cultura d’Estaràs i va anar a càrrec de la Coral Lacetània de Cervera

DIVENDRES 10 GENER 2020

El passat 28 de desembre es va organitzar una celebració molt especial perquè, en el marc de la Festa Major d’hivern es van inaugurar les obres de reforma de l’Església de Sant Jaume de Ferran. D’origen romànic, aquest temple va ser objecte d’intenses reformes durant entre els segles XVII-XVIII.

Darrerament presentava diverses patologies a l’interior causades per les humitats. Al llarg de 2019, gràcies a les generoses aportacions del veïnat de Ferran i Malacara i del Bisbat de Solsona, al qual pertany aquesta parròquia, s’ha pogut dur a terme una notable reforma a l’interior de la nau central, que li ha permès de recuperar el seu esplendor rural.

La missa solemne fou presidida pel Bisbe, l’Il·lustríssim Xavier Novell i comptà amb l'assistència d'un gran nombre de fidels que ompliren a vessar el temple. La missa es va veure acompanyada dels cants de la Coral Lacetània que la van cloure amb la interpretació de diverses Nadales populars, molt apreciades pels assistents.

En acabar, l'Associació de Veïns de Ferran oferí un aperitiu a tots els assistents en el Local  Social.