Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Proposta de sender per a vianants entre Estaràs i Gàver

En el POUM del municipi, hi ha una previsió de desenvolupar un projecte de sender, a tocar de la carretera, entre els dos nuclis propers d'Estaràs i Gàver. Tal com es va avançar fa un any, l'ajuntament ha iniciat els treballs per dur a terme aquesta previsió del pla d'ordenació. És un projecte a llarg termini i que caldrà desenvolupar-lo en diferents fases. El que ara es presenta es el document urbanístic que el descriu i concreta amb més detall.

DIVENDRES 10 JUNY 2022

L'objectiu prioritari que preveu el POUM és crear una via paral·lela a la carretera que permeti circular amb seguretat entre els dos nuclis de població. En especial les franges d'edat més joves i més grans. La proposta donarà un atractiu i un valor addicional a ambdós nuclis de població.
A la vegada, uneix dues zones d'un notable interès històric. Pel costat d'Estaràs, el castell i l'església romànica. Pel costat de Gàver, l'església romànica, la torre de guaita, i també, la font de Gàver que fixa el lloc de naixement del riu Sió. Aquest sender que unirà aquestes importants fites del patrimoni municipal pot afavorir un notable valor al conjunt.


Es preveu un ample net, pels vianants, de 2 m d'amplària, i lleugerament elevat respecte de la carretera per donar més seguretat. Posteriorment al document urbanístic, caldrà desenvolupar el sender amb fases de 100 m de longitud, aproximadament, amb un projecte tècnic específic que en concreti tècnicament els detalls.


En l'extrem de Gàver, es proposa recuperar l'antic camí que unia els horts amb les cases de dalt del turó. Aquell camí es preveu amb les condicions tècniques que actualment es demana quant a accessibilitat, mitjançant una rampa de tres trams. No es preveu desenvolupar cap tram de la rampa ara com ara. En el costat d'Estaràs, es proposa crear una franja de terreny a nivell de la carretera que permeti unir el sender amb el camí rural cap a Santa Fe, a la vegada que dotar d'espai lliure disponible per aparcament, i situació de nous serveis urbans que van apareixent, tals com la zona de deixalles, i altres.